Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Капки от Русия

Капки от Русия

Борис ЗАЙЦЕВ

Раздел:
ISBN: 978-964-9992-98-4
страници: 548
корица: Мека

Отстъпка - 6.00 лв.
24.00 лв.

Това е първата поява на Борис Зайцев на български език. У нас реакцията на почти всички - дори хора, повече или по-малко живеещи с руската култура, е -"Непознат".

 

Той е слабо познат и в родината си. Трофим Прокопов, съставителят на неговото най-пълно и още незавършило издание в Русия, се пита: "Защо не знаем за него почти нищо?" А Зайцев е публикувал от двадесетгодишен, в началото на века, и после в емиграция от 1922 г. до смъртта си през 1972 г., на 90 г. Създадената от този човек книжнина е огромна: "целият Зайцев" - това са около 700 (!) заглавия: романи, повести, разкази, пиеси, есета, белетризирани биографии, мемоарни очерци, статии, пътеписи... В стила му си дават среща и сблъсък руската класика и отричането ѝ.

 

Това първо българско томче събира биографиите - есета "Животът на Тургенев" и "Чехов" с пътеписите "Атон" и "Валаам", от посещенията на Зайцеев в тези молитвени места между двете войни. Какво свързва тези четири творби е трудно да бъде обяснено на човек, който не ги е чел; прочелият ще знае...

Новини

Коледен панаир на книгата

Най-продавани

Приятели: