Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

За нас

„Анджело Ронкали” е книжарница за християнска литература. Книжарницата е създадена и работи в резултат от сътрудничество между Католическата апостолическа екзархия в България и Фондация „Комунитас”.  Наречена е на името на папа Йоан ХХIII, който прекарва 10 години от живота си в България, като Апостолически делегат – посланик на Светия престол и е известен със своята искрена обич към българите.

 

Тази книжарница, следвайки примера на своя покровител, ще се стреми в дух на братолюбие да предостави възможност за досег с духовното богатство  на християнската традиция. Тя се стреми да стане място за екуменичен диалог между всички верни християни и възможност за всички останали да се запознаят и доближат до истините на Христовата църква.

 

Сред изданията които могат да бъдат намерени в книжарницата ще фигурират книги от догматично богословие и  църковни документи, жития на светци и духовна литература от западните и източните отци на църквата, художествена и философска литература и християнски издания за деца.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: