Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

сп.

сп. "Християнство и култура", бр. 77

Раздел:
корица: Мека

5.00 лв.
Изборът пред Църквата днес е водещата тема в новия 77 брой на сп. „Християнство и култура”. Да си възстановим страха от Бога и срама пред хората е призивът, който отправя в своето интервю митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф преди новия патриаршески избор. Изборът на патриарх с досие ще отвори бездна от въпроси – твърди психиатърът д-р Николай Михайлов в размисъл над същия избор. Над мирянските възможности и инициативи след 1989 г. се спират в своите текстове Атанас Славов и Димитър Спасов.
Статията на Димитрина Чернева Смисълът на страданието ни връща към мъченическата смърт на архимандрит Ириней - една от жертвите на комунистическия режим в България през 1944 г.
Темата за християнството и кризата на съвременната култура е представена с емблематични текстове на Жорж Бернанос, Евгений Спекторски и преп. Мария Скобцова. Кратките есета на Калин Михайлов За размисъл и молитва и Парафразата на Тодор Червенков на книгата на пророк Йона в стихове са темите в рубриката „Християнска литература”. Д-р Вениамин Пеев представя малко познатата у нас фигура на Уилям Сеймур – пионерът на харизматичната вълна в съвременното християнство. А в рубриката „Клуб Християнство и култура” проф. Калин Янакиев и о. Николай Нешков обсъждат романа на Греъм Грийн „Силата и славата”. Илюстрациите в броя са на Атанас Атанасов.

Най-продавани

Приятели: